Detectivul

Se așeză în fața calculatorului personal, pe care îl cumpărase săptămâna trecută. Vroia să citească despre cazul celebru al asasinatului de pe strada X. Aflase despre acesta de la niște cunoscuți agenți de Poliție.

Când vru să deschidă un folder, calculatorul se închise subit. Îl repornise, dar acesta îi ceru o resetare. Se înfurie puțin, însă își revenise. Totuși, acest fapt fu ca o „aterizare” forțată, gândindu-se la banii rămași după achiziționare.

Pentru a fi ceva mai vioi, își puse o întrebare: „Oare nu ar fi bine să mănânc din înghețata, ce ar trebui să mai fie în frigider?.” O luase la ofertă și îi plăcea mult să se răsfețe mâncând dulciuri.

-Ce potențial de detectiv mai am și eu! Mai bine mă făceam cofetar sau boxer, își zise fără nici o urmă de orgoliu.

În drum spre bucătărie, făcu o schemă de luptă cu sacul de box imaginar

-Ei, astă sunt eu! Azi detectiv, mâine poate boxer sau cofetar. Am doar 20 de ani, doar!

Inevitabil, timpul trecu. In locul tânărului de 20 de ani, doar 20, găsim aplecat peste un birou un bărbat responsabil, cu o familie și carieră. Cerceta niște dosare, pentru că peste puțin timp trebuia să pledeze un caz important în cariera lui. Terminase Facultatea de Drept, secția Drepturile omului. Îi plăcea mult ceea ce făcea acum. Apăra drepturile fundamentale ale omului.

Își zise în gând „Ce poate fi mai nobil, decât a ține omul, creația și co-creatorul acestei lumi, departe de înșelătorie și tot ceea ce îi poate dăuna?”  In timp ce pregătea ultimile detalii ale cazului gândul îi fugise la acea dimineaţă in care se visa detectiv. Se ridică cu un yambet ştrengăresc in ochii și se îndreptă spre sala, unde urma să aibă loc procesul. Zămbetul adresat trecutului se stinse și era cel mai serios magistrat. Doar undeva in sufletului lui jucausul de 20 de ani mai fredona o  melodie  ce il motiva mereu.

Text -joc pentru clubul cuvintelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.