Remember Bogdan

Îmi este atât de greu să scriu despre tine, dragul meu prieten. Cine este (nu pot vorbi la trecut despre cineva atât de prezent în sufletul meu) Bogdan? Un prieten vechi, care mă face să râd de câte ori sunt tristă.
El m-a învățat adunarea, înmulțirea, scăderea matricilor și alte noțiuni de analiză matematică. Îmi trimite muzică folk, mai ales cu Zoia Alecu. Nu știu de ce nu vrea să îl sun la telefon, preferând să mă apeleze el. Îi place emisiunea „Ce spun românii”, pe care eu nu o pot suferi. Îi adoră pe Bacovia, Eminescu, Minulescu. Eu cu poezia stau cam prost, fiindcă nu rețin versuri. Iubește natura și chiar și-a făcut o casă la țară, în satul bunicilor. Știu că mă iubește și pe mine, deoarece…dar aceasta nu se explică. Îmi povestește tot timpul lucruri care mă șochează. Când a spus că vrea să se căsătorească cu mine, am crezut că glumește. Era adevărat, însă! Este vorbăreț și nostalgic. Regretă multe, dar nu este un resemnat. Viața mi se pare atât de nedreaptă! Moartea nu o cunosc.

Tu, Bogdan, cunoști și Viața cu toate ale ei, acum și Moartea. Nu pot crede că nu mai ești printre noi. Mamei tale îi este atât de greu, fără prezența ta; însă tu vezi de acolo unde ai plecat tot. Și lacrimile mele cum le consideri? M-ai iertat, că nu mi-am ținut promisiunea? Cred, că da. Ai un suflet prea frumos, să nu-ți fi trecut supărarea! Acum, îţi spun și eu „te iubesc”, cum ne ziceam în glumă poate. Ne vom întâlni în Cer, când va fi să fie. Până atunci eu am de trăit și împlinit misiunea aici pe pământul tot mai greu. Pe curând, deci, îngerul meu! Iartă-mă, că plâng!

P. S. Nu știu, cum se spune în Ceruri. Oare este bine „La mulți ani”? Astăzi, 19 Iunie ai fi împlinit 41 de ani. Știu ce ți-ai fi dorit, dacă mai aveai puțină răbdare și nu plecai… La mulți ani binecuvântați și nu uita…să mă aștepți, prieten drag!
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: