Poveste de demult

Într-un alt timp și spațiu, într-o epocă îndepărtată, trăia o lume diferită de a noastră.
De ce spun diferită?
Oz-the-Great-and-Powerful-Wallpaper-the-Blonde-Queen-Like-Lady-is-the-Most-Impressive-She-Shall-Look-Good-on-Various-Devices-TV-Movies-Wallpaper-e1429199234931Pentru că era o lume mai bună și mai frumoasă. Era o lume, ce părea de poveste, de basm. În această lume, inevitabil, exista și o parte negativă ca în orice poveste. Totuşi, poveștile au o acțiune, pe care doresc să v-o spun. Nu erau mulți prinți și prințese, din nefericire, ci doar un baron cu soția sa. Aceștia locuiau într-un palat impunător. Ei aveau și o fată foarte frumoasă, dar cam pretențioasă și mândră de originea sa. Părinții ei vedeau defectele fetei, dar iubind-o nespus de mult erau nevoiți să închidă ochii și să-i facă toate plăcerile.
Fata baronului își petrecea timpul într-o grădină, care avea puteri magice. Când fata își dorea un fruct, era suficient să îi rostească numele și apărea pe o tavă tot ce vroia. La poarta grădinii se afla totdeauna un sfetnic al baronului, care îi spunea acestuia tot ce se întâmpla în grădină. El stătea pe o alee ferită de privirile fetei.
Într-o zi, fata îi spuse că de ziua ei de naștere vroia un bal mascat cu cântece de menestrel, care îi plăceau atât de mult. Tatăl fetei se sfătui cu cel mai bun sfetnic ce să facă. Îl intriga faptul că fata îi cerea atât de devreme balul mascat, căci îl promisese la împlinirea majoratului, iar fata avea doar 15 ani neîmpliniți.
Își masca cu greu supărarea față de soție și fiică. Fata îi cerea cu insistență acest bal. Se hotărâ să discute cu fiica sa și să mai amâne balul.
-Draga mea, balul ți l-am promis la majorat, îi spuse cu blândețe tatăl.
-Da, dar mă plictisesc, până la împlinirea celor 18 primăveri. Vreau măcar o petrecere cu muzică, căzu la învoială fata.
-Bine, dar vom invita doar câteva fete de seama ta, îi spuse tatăl împăciuitor, crezând că va scăpa
. -Cum doar atât? întrebă nemulțumită fata.
-Trebuie să înțelegi că mulțumirea te va umple de fericire, iar nemulțumirea nu îți va aduce nimic, îi zise tatăl cu hotărâre.
-Dar la majorat va fi bal adevărat, nu-i așa?
-Desigur, rămâne stabilit fata dragă, răsuflă ușurat tatăl. Până atunci mulțumește-te cu un simplu bal și această grădină minunată. Alte fete nu au dragostea părinților și atâtea cadouri, o mustră, mângâind-o pe părul auriu tatăl.
Fata zâmbi, gândindu-se la viitor, dar mai ales la prezentul frumos, pe care îl trăia clipă cu clipă.

 

 Text scris pentru Jocul cuvintelor

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.