O iubire interzisă

Se înserase demult, dar niciunul dintre ei nu simțea că toamna nu mai era atât de cald, cum fusese vara. Vorbeau despre una, despre alta, iar privirile li se întâlneau și își zâmbeau ștrengărește. Nu mai erau la prima tinerețe, însă iubirea le umplea sufletele de atâta încântare, încât vârsta nu mai conta.
Fall-Post-1De fapt, este importantă vârsta, când iubești cu fiecare celulă a ființei tale?
Cred cu tărie că nu.

Culorile toamnei nu-și puseseră amprenta pe alei, fiindcă frunzele castanilor nu căzuseră, încă. Era așa multă liniște în jurul lor, încât puteau auzi foșnetul crengilor copacilor și șoptele dulci.

-Mă întreb cât vom putea ține secretă iubirea noastră, zise ea și se lipi de trunchiul unui castan.

-Eu nu cred că este un secret pentru nimeni faptul că ne iubim. Ne poate condamna cineva pentru aceasta? o întrebă el, luând-o ușor de după umeri.

-Nu știu, dar tu crezi că procedăm corect? Trebuia să nu fi început să ținem unul la celălalt.

-Dacă tu poți dicta inimii ce trebuie și ce nu trebuie, eu unul nu pot. Îi zâmbi, încurajând-o și îi sărută gâtul fin.

 

-Știi sunt în 3 luni de sarcină, deja. Nu mănânc mai nimic, să nu se vadă. Tu ce spui, deși îți bănuiesc părerea? spuse ea încet, cu teamă parcă. El ridică din umeri neputincios.

-Ileana, nu știu ce ar fi mai bine pentru noi, dar copilul nu-l poți păstra. Nu am doi acasă, care mă enervează la culme? îi spuse cu un oarecare reproș. Ţi-am zis de atâtea ori să ai grijă! Se îndepărtă un pic de ea și iuți pasul. Ileana rămase mult în urmă, iar ochii îi lăcrimau.

Se grăbi să-l ajungă din urmă.

-Lucian așteaptă-mă, te rog!

El se opri din mers, așteptând-o.

-Eu nu am avut nici un copil și vreau să păstrez copilul, chiar dacă îl voi crește singură, îi zise ea hotărâtă.

-Ileana, draga mea, nu am spus că nu te voi ajuta în creșterea copilului, dacă ți-l dorești atât de mult, doar că mie nu-mi plac copii. Îi puse palmele mari și fierbinți pe pântec. Iubita mea, fii linișnită! Doar nu l-ai făcut singură, o liniști bărbatul. O mângâie încet pe fața umezită de lacrimi și pe abdomenul puțin pronunțat.

-Nu îți cer să recunoști copilul.

-Mă consideri laș? Îl voi recunoaște, dar să afle soția mea de el. Este bine așa? images

Ea îl iubea prea mult, pentru a-i face un rău și acceptă. Se despărțiră la colțul străzii ei, după îndelungi îmbrăţișări. Ea urcă repede în apartamentul, în care locuia împreună cu mama ei.

Dupa mai multe luni de zile, în care Ileana refuzase să îl mai întâlnească pe Lucian, acesta primi la birou o scrisoare voluminoasă, cu foarte multe file sau poate un caiet. La adresa expeditorului era trecut un X și nici un nume. Acest lucru îl miră pe Lucian, fapt pentru care se grăbi să deschidă scrisoarea.

-A, de la Ileana! Nu mă așteptam să mai dea vreun semn! Ce-o fi făcând? se întrebă curios bărbatul, care se dovedise un laș fără cuvânt.

„Dragul meu, începea Ileana scrisoarea, am preferat din seara, când ți-am spus de sarcină să nu te mai caut. Băiețelul crește frumos și nu-l voi lăsa să simtă nevoia afectivității, cum o simt eu sau mai bine zis am simțit-o. Ceea ce ai făcut tu, este incalificabil, dând dovadă de lașitate. Nu-ţi reproșez nimic, stai liniștit. Nu te condamn, căci nu am acest drept. Este dincolo de cuvinte minciuna ta. Puteai să îmi spui direct că am fost o aventură de-o vară pentru tine. Eu te mai iubesc și acum, dar nu vreau să mă mai implic. Nu regret nimic, decât naivitatea mea, faptul că am avut încredere în vorbele tale frumoase. Recunosc, că eu sunt singura responsabilă. Copilul nu întreabă de tată, fiindcă este prea mic. Când va fi mare îl voi lăsa să își caute tatăl. Lui să îi spui adevărul, te rog. Numai bine îți doresc din tot sufletul! P.S Este prima și ultima scrisoare. Scuze pentru deranjez! Ileana”

-Ce mai pot face acum? Aștept să mă caute băiatul, când va crește mare!, spuse bărbatul, dând din umeri.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.