Minunea de a fi…

 A fi sau a exista este un verb folosit prea rar, din păcate. Atunci vi se va părea ciudat, dacă voi scrie despre minunea de a fi Om?
top10-filo-intCum adică? vă veți întreba, dar eu (tu cititorule) nu sunt om?
A fi om reprezintă într-adevăr o minune în lumea aceasta din ce în ce mai robotizată, când bietul om ajunge să concureze cu niște mașini, ce îi vor lua într-o zi până și cele mai elementare simțuri, printre care și bunul simț.

Dacă te întrebi „eu nu sunt om”, îți răspund că trebuie să îndeplinești niște condiții pentru a te putea numi Om – ființă umană. Nu este întotdeauna suficient să ai două membre superioare, două membre inferioare, cap, gât, stomac, intestine și celelalte organe pentru a te numi Om. Îți trebuie întâi de toate conștiință, apoi un limbaj adecvat omului, altfel rămâi un mamifer sau ce îți imaginezi tu despre un om.

Minunea de a fi Om presupune gândirea.

Omul este singura ființă de pe Terra care are capacitatea extraordinară de a-și putea expune gândurile.

Omul, această creatură a lui Dumnezeu, este singura care participă alături de Creator la creație fiind co-creator. Vă dați seama cât de mare este minunea de a fi om? Câte posibilități de-a se naște și a renaște din propria cenușă, ca o pasăre Phoenix are un om adevărat cu calitățile și defectele sale?

Omul trăiește într-o viață experiențe plăcute și mai puțin plăcute, din care învață atât cât îi permite propriul grad de evoluție. Este bine să își însușească din aceste experiențe cât mai multe lecții pentru a nu se repeta. Devenim mai înțelepți odată cu trecerea anilor, dar da valoare timpului și înainte ca el să curgă, din tinerețe. Omul, mai devreme sau mai târziu, realizează că în viață trebuie să lupți pentru a-și împlini dorințele, visurile, că nimic nu pică din cer. Uneori, este mai bine să te lași purtat de valurile vieții fără a opune rezistență, însă aceste cazuri sunt rare.

Omul a creat și continuă să creeze: să scrie opere literare și muzicale, să picteze, să sculpteze, toate formele de Artă. Descoperă tot felul de lucruri și caută drumul spre ei înșiși. Uneori sunt debusolați, uitând unde este Nordul.

Dacă omul creează lucruri frumoase, tot el a „inventat” și războiele, nenorocirile etc. Mă gândesc la sărăcie, boli și alte experiențe neplăcute trăite de semenii noștri.il_570xN.233602285

De ce oare există acestea? Învaţă ceva oamenii din aceste lucruri?

Oricum, este o minune să fii. Să te trezești dimineața și să saluți raza de soare ce îți bate în geam. Să zâmbești florilor de la fereastră, din ghivece sau de gheață. Să începi o nouă zi, de parcă ar fi prima pe care o trăiești ca om. Să iubești tot ceea ce există în Univers și ți se relevă. Să te bucuri, că ai ocazia să fii pe acest pământ o ființă atât de dotată. Pur și simplu este minunea de a fi, pe care nu o pot epuiza în cuvinte. Ar fi multe de scris despre Minune de a fi om sau ce alege fiecare să experimenteze. Depinde de alegerile noastre să devenim oameni.

~ Fii tu însăți. ~

 

 

Acest text participa la Jocul cuvintelor

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.