Singur pe drum

 

Era o noapte întunecată, ploioasă, rece. Strada avea pavajul alunecos, plin de băltoace. Ici-colo se mai putea zări câte un trecător întârziat, zgribulit de frigul care îți ajungea până la măduva oaselor.

THVântul spulbera ultimele frunze ce parcă muriseră, ca şi când ar fi fost niște dorințe pierdute.

În această atmosferă sumbră, își făcu apariția un tânăr care își scosese câinele la plimbare. Era îmbrăcat într-un trening albastru și profita de ocazia de aș scoate câinele seara afară, pentru a face jogging. Părul îi era ud, iar picături mici i se prelingeau din cap pe obrajii roșii și proaspeți

-Hei, Năsuc nu pleca prea departe, îi strigă tânărul cățelușului. Își îndreptă alergatul spre direcția lui Năsuc, câinele lui drag care îl scosese din atâtea necazuri.

Alergatul îl încălzise și îi făcea bine. Îl recuperă pe Năsuc și se întoarse îngândurat către casă.

Se gândea la vremurile când era copil micuț și nu se putea juca cu copiii de vârsta lui. La el venea o tanti cu injecții, deoarece făcea tratament pentru a putea merge și el măcar de-a bușilea. Se trântea în mijlocul sufrageriei și se târa cum știa el. Mama ștergându-și lacrimile, îl ducea să se joace cu trenulețul, pentru a nu-l mai vedea că se chinuie să meargă pe genunchi, dar el nu vroia și începea să țipe.

-Bine, mergi cum vrei tu, se lăsa convinsă tânăra mămică.

Inima mamei cuprindea în ea multă durere pentru fiul bolnav, dar și mai multă iubire. Dragostea pentru fiu nu o putea lua nimeni, iar micuțul simțea cu un simț special acest lucru.

-Mami, când mai vine tanti cu injecția să nu îi mai dai drumul la ușă, că eu mă fac bine și fără injecția ei, o rugă pe mamă copilul în graiul lui pe care puțini îl înțelegeau.

-Hai că ești culmea copile! Cum să facem așa ceva? replică mama cu zâmbetul pe buze.

Copilul își văzu în continuare de mersul său care se îmbunătățea greu, dar vizibil. În ziua, în care împlini șase ani putea merge la joacă afară și mama era pe deplin bucuroasă, chiar dacă ar fi avut toate motivele să fie necăjită.

Copilul a devenit un adolescent bun la școală, învățând din plăcere. Apoi un tânăr student, pe care profesorii se puteau baza la traduceri. A devenit un Om bun, în care puteai avea încredere. Soția lui l-a cunoscut la mare, unde le plăceau la amândoi să meargă vara în scurte vacanțe. Avea acum mulți prieteni, la care nu renunța cu una cu două. Își considera prietenii daruri prețioase primite de-a lungul timpului.

Suferința nu i-a rămas străină, din păcate. Îi lipsea mult afecțiunea tatălui, pe care îl pierduse într-un accident. Mergea des la mormântul lui, pentru a-i zice cât de mult îl iubește.

Divorțul de soție l-a făcut să fie mult mai grijuliu cu mama lui și să se apropie de spiritualitate. A preferat să se despartă de o parteneră, care nu-l înțelegea decât să trăiască într-o singurătate în doi. În fond, putea iubi pe oricine avea un dram de suflet.

-Năsuc hai să mâncăm. Cred că ne așteaptă mama, căci este deja foarte târziu, spuse tânărul mai mult pentru sine, gândindu-se la cât avea de lucru și la cât de obosit era.

Acum nu mai trecea nimeni pe strada și un fior rece îi trecu pe șira spinării.

” -Pentru nimic în lume nu îmi doresc să fiu copleșit de singurătate în noaptea aceasta neagră!”

Începu să alerge ca un nebun către casă, fiindu-i parcă frică de întunericul nopții.

-Gata Năsuc am ajuns, zise tânărul descuind grăbit ușa apartamentului. Suntem împreună Năsuc, iar în tine știu că pot avea încredere.

Parcă, o lacrimă i se prelingea pe obraz, dar nu îi dădu atenție.

~ Suntem ceea ce pretindem, deci trebuie să avem grijă ce pretindem că suntem. ~

Text scris pentru jocul celor 12 cuvinte

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.