Musafirul

Vila se afla pe un deal înverzit, iar o șosea șerpuită ducea spre ea. La volanul mașinii se afla Mara. Își prinsese, ca de obicei când conducea, părul lung și mătăsos într-o coadă. Văzuse împreună cu prietenul ei un serial și îi plăcuse coafura simplă a eroinei principale. Tocmai trecea pe lângă niște ruine ale unei vile aflate în paragină. Se apropia de destinația ei, un „capăt al lumii civilizate”, cum îi spunea acestei vile din secolul al -XIX- lea.

Mara era obișnuită cu orașul, unde era aglomerație nu cu aceste vile retrase, deși destul de frumoase ca arhitectură.

Intră pe aleea principală în viteză. O vacă din gospodăria vilei îi ieși în cale, iar una din coarne aproape că intrase în mașina ei nouă. Acest fapt o făcu să își iasă din fire și să se supere. A ieșit din autoturism furioasă, și intrând în incinta casei țipă la menajeră să își ia vaca și să o ducă, dacă dorește într-un turn. Sfioasă, menajera ieși din bucătărie, unde punea gelatină pe o prăjitură și luă vaca din drum.

Mara întâlni gazda casei, o doamnă destul de în vârstă pentru vârsta ei de numai 28 de ani.

Erau și alți musafiri în casa printre care recunoscu un văr îndepărtat și un domn respectabil cu mustață. Știa că acel văr îi făcea curte, de câte ori venea la „capătul lumii”, dar era prea snob pentru a-i fi pe plac Marei. Până când luară prânzul, se mai calmă. Totuși, Marei nu-i erau deloc pe plac obligații ca acestea de-a vizita cunoștința din vechea vilă.

Încercă să își facă de lucru prin grădină, vorbind cu Tony un tânăr adolescent, căruia i se dăduse de muncă în grădină, pentru a-și întreține familia. Era inteligent și mergea la liceu acum. Marei i se luă o piatră de pe inimă, când veni vremea să plece acasă seara. Își luă rămas bun de formă de la musafiri și rulă cu viteză spre oraș.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.