Secunde de rătacire

Ploua mărunt pe strada lui. Picături de ploaie se strecurau încet-încet și în sufletul său. Se uita distrat la trecătorii, care se loveau în fuga lor de ploaie. „Ce stranie este goana oamenilor de aceste mici picături. Oare de ce îi sperie ploaia pe aceste ființe nevinovate, gândea el.”

Nu știa încotro se îndrepta. „Universul este infinit și mă poate cuprinde și pe mine, își zise mai în glumă, mai în serios. De ce s-o fi supărat pe mine așa dintr-o dată? I-am spus adevărul doar. Nu mai putem fi împreună. Or fi fost numai câteva secunde de rătăcire din partea mea? Nu cred acest lucru.”

***

Lovea cu degetul arătător tăblia patului de spital și se gândea la lașitatea lui. :”Să îi fie de bine, dacă el crede că nu mai putem fi împreună. Relație toxică, sau cum s-a exprimat? Eu pot trăi și fără el, nicio problemă.”

Se amăgea singură, dar nu avea ce face. Nu vroia să recunoască că fusese și vina ei, când nu voise să admită că sensul iubirii nu este unic, ci reciproc. Nu vroia să își ceară iertare față de el, considerându-l inferior ei. Așa era ea, orgolioasă și încăpățânată și o știa foarte bine.

***

„Cum să îi explic că eu am fost nevoit de viață să devin un luptător? Cine știe ce ar crede, dacă i-aș povesti prin câte am trecut? Ea este o răsfățată, habar nu are ce înseamnă să ai probleme. Stă la Ana Aslan și își tratează tenul ” se gândea el.

Se întristă puțin, gândindu-se la trăirile din trecut, dar sună telefonul și trebui să răspundă.

-Da, mamă, spune ce este? Cum îți este rău? Sigur, vin imediat, îi zise mamei și se îmbrăcă repede, fugind pe scări.

Spera să fie ceva superficial cum fusese de atâtea ori când îl chemase. Într-adevăr, nu era decât faptul că uitase să își ia pastilele de seară, iar tensiunea crescuse puțin. Rămase cu mama sa până își reveni, apoi merse acasă prin ploaia care nu se oprise. Era bucuros că locuia aproape de mama sa și oricând o putea ajuta, săritor cum îi era firea.

***

Se plimba elegant îmbrăcată prin părculețul spitalului. Își aștepta părinții care îi spuseseră că îi vor face o surpriză.

Își zări mama, venind înțepată cum era, însoțită de tatăl ei și de un tânăr pus la punct.

Zâmbi, zicându-și în sinea ei „A, aceasta da surpriză.” Părea încântată și își întâmpină oaspeții cu un zâmbet larg pe buze. Mama ei făcu prezentările. Îl chema Alin pe tânăr și era student la medică, fiind fiul unei bune colege.

Între tineri se porni o discuție despre o piesă de teatru, la care Alin o invită pe fată sub privirile părinților pline de afect. Ei îi era indiferent unde avea să meargă după ieșirea din spitalul Ana Aslan, doar vroia să iasă undeva să se distreze. Pe el, cel care o părăsise pentru că relația nu mai mergea fiind toxică, îl uitase.

***

A doua zi era o zi însorită, iar el merse la serviciu. Lucra la o multinațională, unde era bine plătit și cumpăra pentru copiii străzii caramele și lucruri de îmbrăcat.

Și el fusese pe străzi, când părinții divorțaseră și nu uitase cât de greu este să strigi după ajutor, și să nu-l primești.

Avea un suflet frumos. Îi plăcea o fată drăguță care nu îi dădea nicio atenția. Erau colegi de birou la calculator. De 1 Martie îi cumpărase flori și i le dăruise. Ea, spre surprinderea lui, le primise și îl sărutase drept răsplată. De atunci vorbeau mai mult și mai serios.

Pentru vară plănuiau o excursie în străinătate. El era fericit, oricum, mulțumind pentru fiecare zi ce îi era dăruită.

~ Mulțumirea te face bogat, iar nemulțumirea sărac chiar dacă ești bogat. ~

Text scris pentru provocarea de luni din cadrul clubului celor 12 cuvinte.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.