Povestea iei

Era pe jumătate adormită, dar avea atât de multă bucurie în inima și sufletul său, încât i se părea că o va lua în sus spre candelabrul din camera de zi. Lăsă deoparte orice fantasme și se concentră asupra iei. „Doamne, ce ie frumoasă avea bunica! Oare, ce amintiri ascunde această „la blouse roumaine”? Ce sentimente trăia la horele din duminici sau din sărbători?”

Sunt întrebările retorice ale tinerei și curioasei nepoate, care în admirația sa uitase că trebuie să vină prietenul ei Călin. Soneria o trezi din timpul anacrocronic, în care Ada plutise, încercând să-și descrie acea lume af bunicii sale. Deschise ușa cu un sentiment puternic de încredere în Călin și în iubirea lor.

-Salut Ada! Am trecut să-ți aduc cartea despre încrederea in sine, împrumutată de atâta vreme.

-Dar e uman, să împrumuți unui prieten ca tine o carte, să citească ceea ce îl interesează. -Văd că și tu ai ceva frumos pe masă. Este o ie? adăugă Călin.

Ada privi spre fereastră, lăsându-l să privească și el ia bunicii.

-Este veche și a aparținut bunicii, apoi mamei…în fine, este o amintire de familie pe latură maternă. Ia aceasta are o mare importanță în familia mea, și eu mi-am dat recent seama de acest lucru, dar să lăsăm povestea iei și să mergem în parc. Călin aprobă din toată inima inițiativa Adei.

Parcul era de o frumusețe cum nu mai fusese demultă vreme, deoarece era apusul soarelui, atunci când culorile aveau nuanțe aparte. Ada îmbrăcase ia și rivaliza cu frumosul din jurul ei. Călin admira totul în tăcere. Vroia să-i sărute Adei gâtul bronzat, dar ea îi făcu semn că sunt copiii în parc.

O șoaptă se auzi în urechea Adei, iar ea zâmbi. Călin îi spunea „te iubesc”.

 

Text sris pentru jocul lui Cartim.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.